Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
29 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!

Indonesia Sulawesi Kalossi Gr1 - Java Makassar

€11,25 Incl. btw
Levertijd:
1-2 werkdagen

Een schitterende mix van kruiden en zoete tonen van fruit en pure chocolade. Een lage zuurtegraad en een zoetere afdronk.

Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
29 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!
 Naam:   Indonesia Arabica Sulawesi Kalossi Grade 1
'Java Makassar'
Callistino Koffie Costa Rica La Pantera Tarrazu 
     
 Smaak:   Een zijdezachte, romige, zware textuur.  In de smaak zijn warme tonen van kaneel, kardemom, zwarte peper en andere kruiden te proeven.  De subtiele hints van fruit en pure chocolade maken de smaakbeleving compleet.

Een lage zuurtegraad. Het zachte, stroperige mondgevoel eindigt in een zoete, fruitige nasmaak. 
     
 Gebruik:       Espresso
Een sterkere filterkoffie (zeker bij het ontbijt)
 (louter een advies natuurlijk)    

  

 Oorsprong    De Koffie
         
 Land: Indonesië    Soort: Arabica
 Regio: Sulawesi, Toraja    Variëteit: Typica Hybrids & Catimor
 Hoogte: 1.350 - 1.850 meter    Grootte: 17+
 Ondergrond: organische, vulkanische ondergrond    Verpakking:  Juten zakken van 60kg
 Regen: gemiddeld 2.650mm per jaar      
 Temperatuur: gemiddeld 26°      

  

 Oogst- en verwerkingsmethode
   
 Oogstmethode: Handgeplukt

 Wasmethode: Wet-hulled (nat gepeld)

Het "wet-hulled"-verwerkingsproces,  of "giling basah" in de lokale taal, wordt alleen gebruikt in Indonesië, met name op de eilanden Sumatra en Sulawesi.   De benaming kan verwarrend zijn.  "Wet-hulled" wordt gemakkelijk verward met 'washed', 's werelds meest gebruikelijke methode voor het verwerken van koffie.

Maar de twee processen leveren dramatisch verschillende resultaten op: het "wet-hulled"-proces benadrukt de body en dempt de zuurgraad, terwijl het ‘washed’-prcoces de delicate zuurgraad en zoetheid benadrukt.

Hoe werkt het proces?

1) De koffieboer pakt de koffiebessen en verwijdert, d.m.v. een handgedraaide ontpitter, de schil van de koffiebessen.

2) De bessen worden dan 's nachts gefermenteerd om het slijm (de fruitlaag onder de schil) af te breken.  ’s Ochtends worden de koffiebonen gewassen.

3) De koffiebonen worden dan enkele uren in de zon gedroogd.  Door deze korte droogtijd bevatten de koffiebonen nog ongeveer 50% vocht heeft.  Rond de boon zit nog steeds een membraan (‘parchment’).

4) De boer verkoopt de koffie vervolgens aan een tussenpersoon op de lokale markt.

5) De tussenpersoon verkoopt de koffie vervolgens aan een groothandelaar, waar hij verder wordt gedroogd tot het vochtgehalte van 25-35% bereikt.  Machinaal wordt dan het ‘perkament’ verwijderd.

6) Vervolgens wordt de koffie opnieuw gedroogd tot de vochtigheid 12-13% bereikt.

7) De koffie is klaar om te worden geëxporteerd, slechts een maand nadat deze is geplukt.

 Droogmethode: Op zonnebedden 

 

Wetenswaardigheden

Grade 1 Indonesische koffiebonen worden geclassificeerd in zes graden naargelang het aantal ‘defecten’ in een sample van 300gr.  .

Callistino Indonesia

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.