Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
30 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!

Costa Rica La Pantera Tarrazu SHB

€9,50 Incl. btw
Levertijd:
1-2 werkdagen

Een rijke, veelzijdige koffie die perfect in balans is dankzij een volle body, een fruitige smaak (met tonen van sinaasappel & abrikoos) en hoge zuurgraad. Een subtiele, ‘schone’ afdronk zonder onzuiverheden.

Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
30 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!
Costa Rica op z'n mooist!
Costa Rica SHB La Panterra Tarrazu
Ambachtelijk gebrand
Smaak
Beeld je een rijk, zoet aroma in, met tonen van granaatappel, rijpe kers en vooral zwarte bes. Romig mondgevoel, levendige, heldere zuurtjes — het signatuur van top-Kenia.
Mening van koffiebrandster Melissa
La Panterra is wat mij betreft een schoolvoorbeeld van wat Costa Rica zo bijzonder maakt. De eerste keer dat ik deze koffie proefde, moest ik meteen glimlachen – die levendige zuurgraad geeft je écht een kick! Wat ik zo mooi vind is hoe de sinaasappel- en abrikoostonen niet schreeuwen maar juist elegant aanwezig zijn. Ik brand deze bonen net ver genoeg om de volle body te behouden zonder die prachtige fruitigheid te verliezen. Mijn tip? Drink 'm zwart als lungo voor alle nuances, maar hij schittert óók in een cappuccino of latte – de fruitige tonen komen mooi door de melk heen en de volle body zorgt voor een romige, evenwichtige basis. Dit is een koffie die je humeur even optilt – precies waar ik elke ochtend naar op zoek ben.
Zetmethodes
Snelfilter
Cafetière
Slow coffee
Espressomachine
Cappuccino
Latte
Productafbeelding
Details
Oorsprong
Land Costa Rica
Regio Tarrazu
Hoogte 1.350 – 1.900 m
De koffie
Soort Arabica
Variëteit Cattura en Catuai
Grootte 15+
Verwerking Gewassen (natte methode)
Drogen Mechanische droger
Oogst- en verwerkingsmethode
De koffiebessen worden handgeplukt en vervolgens in een groot waterbad gedaan, waar de rijpe bessen naar de bodem zakken en de onrijpe bovendrijven. Na het verwijderen van de onrijpe bessen worden de rijpe bessen machinaal verpulverd tussen vaste en bewegende oppervlakken, waarbij het vruchtvlees en de schil gescheiden worden van de bonen die nog in hun perkament zitten. Via zeefmachines en waterkanalen worden de bonen verder gereinigd van ongewenste resten door middel van flotatie. Om de resterende pulp rond de bonen te verwijderen, gaan ze naar grote gistingstanks waar natuurlijke enzymen de resten tussen de 24 en 36 uur afbreken. Dit fermentatieproces wordt zorgvuldig gecontroleerd om ongewenste zure smaken te voorkomen. Na de fermentatie worden de bonen grondig gewassen met proper water. Tot slot worden de bonen, die dan nog 57% vocht bevatten, in een mechanische droger gedroogd tot een vochtgehalte van maximaal 12,5%. Deze "washed" methode zorgt voor een heldere, zuivere smaak in de koffie.
Informatief
SHB – Strictly Hard Bean – is het ultieme kwaliteitslabel voor Costa Ricaanse koffie. Alleen plantages boven 1.350 meter hoogte mogen deze aanduiding voeren, en dat is niet voor niets. Op deze hoogte zorgen koude nachten ervoor dat de koffieplanten langzamer groeien en de bessen meer tijd krijgen om te rijpen. Het resultaat? Bonen met een vollere, intensere smaak. Deze hooglandkoffie behoort simpelweg tot de beste koffies die Costa Rica te bieden heeft.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.