Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
Dé specialist voor koffiezetmachines!
Gratis verzending vanaf 55€! (75€ voor NL)
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!

India - Arabica Monsooned - Malabar AA

€7,25 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
1-2 werkdagen

Een krachtige, prikkelende koffie met een lage aciditeit. Deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is een echte smaaksensatie!

 Naam:   India - Arabica Monsooned - Malabar AA  
     
 Smaak:   De smaaksensatie van deze ‘Monsooned’ Malabar AA-bonen is een koffieverhaal apart. Een lage aciditeit, maar is toch krachtig, prikkelend en een tikje wild.

Perfect voor liefhebbers van sterke, enigszins rokerige aroma’s met aarde en karamelachtige flavors. 
     
 Gebruik:       Espresso
Krachtigere filterkoffie
 (louter een advies natuurlijk)    

  

 Oorsprong    De Koffie
         
 Land: India    Soort: Arabica
 Regio: Zuid- India - Karnataka, Western Ghats    Variëteit: Kent - Catimor - Selection 9
 Hoogte: 1.100 - 1.200 meter    Grootte: Screen 18/19
 Ondergrond: humusrijk    Classificatie:  AA
 Regen: 8.000 à 10.000 mm per jaar    Verpakking:  Juten zakken van 60kg   
 Temperatuur: warme zomers - frisse winters      

  

 Oogst- en verwerkingsmethode
   
 Oogstmethode: Handgeplukt

 Wasmethode: Monsooned

De verwerking begint met hoogwaardige bonen, Arabica AA, via de zogenaamde ‘droge verwerking’:

Deze methode, ook bekend als "natural coffee processing" of het "dry process", dit is de oudste verwerkingsmethode.  De boeren leggen de koffiekersen op een vlakke ondergrond  waarna ze in de zon gedroogd worden gewassen.

Zodra de zaden zijn gedroogd, worden ze van de kers verwijderd. Het verwijderen van de zaden is de moeilijkste stap in deze methode omdat het veel vakmanschap en ervaring vraagt. 

Daarna worden de koffiebonen, in open bakstenen of betonnen magazijnen, tijdens de maanden juni tot en met september blootgesteld aan de vochtige moessonwinden van de Arabische Zee.

Om de vochtopname te egaliseren, worden de bonen vaak geharkt, regelmatig opgehoopt en opnieuw geharkt. Tijdens dit proces, dat 12 tot 16 weken duurt, nemen de bonen het vocht in fasen, zwellen ze op (tot bijna tweemaal hun oorspronkelijke grootte) en ontwikkelen ze kleuren variërend van lichtgoud tot lichtbruin. Na enkele weken wordt de koffie opnieuw gesorteerd, in zakken gedaan en naar een drogere regio verplaatst voor langdurige opslag.

 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.