Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Naam: | Papua New Guinea - Simbu Premium A | ||
Smaak: | Deze koffie heeft uitnodigende mix van verse en gedroogde, vergiste vruchten. De body is vrij dik, glad en zoet. Een hoge zuurtegraad die te vergelijken is met de zuurgraad van rode wijn. |
||
Gebruik: | Filterkoffie en cafetière Espresso |
||
(louter een advies natuurlijk) |
Oorsprong | De Koffie | |||
Land: | Papua New Guinea | Soort: | Arabica | |
Regio: | Waghi Vallei, Provincie Western Highlands | Variëteit: | Typica en Arusha | |
Hoogte: | + 1.550 meter | Grootte: | screen 17 tot 18 | |
Ondergrond: | Vulkanisch | Cafeïne gehalte: | 1,30% | |
Regen: | gemiddeld 2.200mm per jaar | Verpakking: | Juten zakken van 60kg | |
Temperatuur: | 24° gemiddeld |
Oogst- en verwerkingsmethode | |
Oogstmethode: | Handgeplukt |
Wasmethode: | Eerst een spoeling met vers/helder water.
Hierna volgt het fermentatieproces: een periode van drie dagen waarin de koffie iedere 24 uur |
Droogmethode: | in de zon |
Wetenswaardigheden |
De overgrote meerderheid van de Papua New Guinea -koffie wordt geproduceerd door kleine dorpsplantages in plaats van grootschalig bedrijven. Er zijn tienduizenden van dergelijke dorpsplantages die typisch in grootte variëren van 20 tot 500 à 600 koffieplanten. De typische dorpsplantage in Papua New Guinea gebruikt geen kunstmest of geen chemische sprays. |
is toegevoegd aan uw winkelwagen.
Niet op voorraad