Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
30 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!

Nicaragua La Estrella SHB Natural

€15,25 Incl. btw
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nicaragua La Estrella SHB Natural, onze koffie van de maand! Met zoete aroma's van karamel, gedroogd fruit en rijpe kersen, een stroperige body en natuurlijke zoetheid.

Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
30 jaar kwaliteit & productkennis
Gratis verzending vanaf 75€
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!
Koffie van de Maand
Hou je van fruitige koffies met een frisse punch? Dan is dit ’m.
Nicaragua La Estrella SHB Natural
Ambachtelijk gebrand
  • SHB = Strictly Hard Bean
  • 126 kleinschalige boeren
  • Natural processing methode
Smaak
Een verfijnde koffie met tonen van karamel, gedroogd fruit en rijpe kersen. Romig mondgevoel met natuurlijke zoetheid en een gelaagd karakter. Zijn zachte en complexe profiel wordt gedragen door een stroperige body en een lange, evenwichtige afdronk.
Mening van koffiebrandster Melissa
Wat ik zo mooi vind aan deze Nicaragua is hoe de natural verwerking écht doorkomt – die diepe fruitzoetheid en romige body zijn gewoon heerlijk. Ik heb hem licht gebrand om die levendige kersen en karamel goed naar voren te laten komen. Als filter is hij complex en gelaagd, als espresso wordt hij lekker vol en chocoladerig.
Zetmethodes
Snelfilter
Cafetière
Slow coffee
Espressomachine
Productafbeelding
Details
Oorsprong
Land Nicaragua
Regio Nueva Segovia
Hoogte 1.115 – 1.700 m
De koffie
Soort Arabica
Verwerking Natural (droog verwerkt)
Drogen Verhoogde bedden met schaduw
Oogst- en verwerkingsmethode
De koffiekersen worden met de hand geplukt door 126 kleinschalige koffieboeren uit Nueva Segovia, waarbij alleen de rijpste kersen worden geselecteerd. Bij de natural verwerkingsmethode worden de hele kersen direct na de oogst gedroogd, zonder dat de vruchtvlees eerst wordt verwijderd. Het droogproces gebeurt op meer dan 10.000 vierkante meter verhoogde, overdekte bedden bij Beneficio La Estrella, waar de kersen gedurende meerdere weken langzaam en gecontroleerd drogen. Deze zorgvuldige methode zorgt voor de kenmerkende fruitzoetheid en complexe smaaklagen die natural koffies zo bijzonder maken.
Informatief
De koffie is afkomstig van 126 kleinschalige producenten uit verschillende gemeenten rond Nueva Segovia zoals Macuelizo, San Fernando, Mozonte en Jalapa. Het gebied maakt deel uit van het Cordillera de Dipilto natuurreservaat. De naam La Estrella komt van het Beneficio La Estrella, de koffiemolen opgericht in 2013 in Ocotal.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.