Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
28 jaar ervaring
Gratis verzending vanaf 60€! (75€ voor NL)
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!

Dominicaanse Republiek - Finca La Colonia

€9,75 Incl. btw
Levertijd:
1-2 werkdagen

Een rijke en intense koffie-ervaring met heerlijke zoetheid voor een perfect gebalanceerde kopje koffie.

Uw koffie... natuurlijk vers gebrand!
28 jaar ervaring
Gratis verzending vanaf 60€! (75€ voor NL)
Voor 15u besteld: vandaag verzonden!
 Naam:   Finca La Colonia y Arroyo  
     
 Smaak:   Een volle body met verleidelijke tonen van chocolade en bruine suiker, aangevuld met subtiele fruitige noten.
Een rijke en intense koffie-ervaring met heerlijke zoetheid voor een perfect gebalanceerde kopje koffie!
     
 Gebruik:       Filterkoffie
Espresso
 (louter een advies natuurlijk)    

  

 Oorsprong    De Koffie
         
 Land: Dominicaanse Republiek    Soort: Arabica
 Regio: San José de Ocoa    Variëteit: Caturra & Obata
 Hoogte: 1.250 - 1.420 meter    Grootte: > 14
 Ondergrond: Kalksteen en sedimentaire gesteenten      
 Regen: gemiddeld 50mm per jaar      
 Temperatuur: 19° - 30°      

  

 Oogst- en verwerkingsmethode
   
 Oogstmethode: 100% Handgeplukt

 Wasmethode: Despulped & Fermented

De termen "despulped", en "fermented" verwijzen naar belangrijke stappen in het proces van koffieproductie, met name in de fase van het verwerken van koffiebessen tot koffiebonen.

  1. Despulped: nadat de koffiebessen zijn geplukt, wordt het vruchtvlees verwijderd in een proces dat "pulping" heet. De bonen worden uit hun kersen gehaald, waardoor alleen de zaadjes en een dunne laag mucilage (een plakkerige substantie) overblijven. Deze stap is essentieel om de bonen voor te bereiden op de volgende fase van fermentatie.
  2. Fermented: fermentatie is het proces waarbij de overgebleven mucilage (plakkerige, gelachtige substantie die zich rond de koffieboon ) rond de koffiebonen wordt afgebroken door natuurlijke enzymen of bacteriën. Hier wordt gewerkt met volgens de ‘Washed’-methode: de bonen in water geweekt, waardoor de mucilage fermenteert en gemakkelijk te verwijderen is. De fermentatietijd kan variëren van enkele uren tot meerdere dagen en is cruciaal voor de uiteindelijke smaakprofiel van de koffie.
 Droogmethode: Pre-dried, sun & Finished Machine

De term "Pre-dried, sun and finished machine" verwijst naar de methode die gebruikt wordt voor het drogen van de koffiebonen na het oogsten.

  1. Pre-dried: Dit is de initiële droogfase waarin de koffiebonen eerst gedeeltelijk worden gedroogd. Bij deze koffie gebeurt dit in de zon. Het doel van deze fase is om het vochtgehalte van de bonen snel te reduceren om fermentatie en schimmelgroei te voorkomen.
  2. Sun: Na de ‘pre-dried’-fase worden de bonen in de zon gelegd om verder te drogen. Dit deel van het proces is essentieel en vereist zorgvuldige aandacht om ervoor te zorgen dat de bonen gelijkmatig drogen en niet beschadigd raken door oververhitting of vocht. Het drogen in de zon helpt bij het ontwikkelen van het smaakprofiel van de koffie door een langzaam en natuurlijk droogproces.

  3. Finished Machine: Nadat de bonen een bepaald niveau van droogheid hebben bereikt door de zon, wordt het droogproces voltooid met een machine. Dit is een mechanische droger zijn die een constante temperatuur en luchtstroom gebruikt om de bonen tot het ideale vochtgehalte te brengen. Dit zorgt voor een uniforme droogheid van de bonen en helpt de kwaliteit en smaakconsistentie te behouden.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.