Ambassadeur van Handmade in Belgium
Fysieke winkel te Brasschaat
Gratis verzending vanaf 50€
Voor 16u besteld: vandaag verzonden!

Koffie vd Maand: Colombia Supremo Popayan 17/18

€5,50 Incl. btw
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
1-2 werkdagen

Onze koffie van de maand voor juni - juli 2018.
Een heerlijke en karaktervolle koffie met een hartig aroma. Rijke, vrij zoete smaak met hints van fruit (vooral bessen) en cacao. Een volle body en een evenwichtige zuurtegraad.

Ambassadeur van Handmade in Belgium
Fysieke winkel te Brasschaat
Gratis verzending vanaf 50€
Voor 16u besteld: vandaag verzonden!
 Naam:   Colombia Supremo Popayan Screen 17/18  
     
 Smaak:   Een heerlijke en karaktervolle koffie met een hartig aroma.
Rijke, vrij zoete smaak met hints van fruit (vooral bessen) en cacao.

Een volle body en een evenwichtige zuurtegraad.

     
 Gebruik:       Filterkoffie, Slow Coffee & cafetière.
Milde espresso
 (louter een advies natuurlijk)    

 

 Oorsprong    De Koffie
         
 Land: Colombia    Soort: Arabica
 Regio: Cauca (zuidelijk deel Colombia)    Variëteit: Caturra en Typica
 Hoogte: 1.400 tot 1.800 meter   Verpakking:  Jute zak van 70kg

 

 Oogst- en verwerkingsmethode
   
 Oogstmethode: Handgeplukt
 Wasmethode: Fully Washed.

Bij 'fully Washed'-koffie, ook wel het natte proces genoemd, worden de koffiebessen in een waterbad gedaan waardoor de onrijpe bessen komen bovendrijven en de rijpe bessen naar beneden zakken. Dat is de eerste selectie.
Hierna gaan de bessen in een machine om te worden ontdaan van hun schil. Hierbij wordt continu water toegevoegd om de schil er goed af te spoelen.
Wanneer de buitenste laag verwijderd is, blijven de bonen en de schillen fermenteren in water en dit voor 1 à 2 dagen.
Tijdens deze periode geven de schillen hun smaak af aan het water én dus aan de koffiebonen.

 Droogmethode: Zongedroogd

 

 Wetenswaardigheden  

Colombia heeft een diverse groep van koffieverbouwende regio's die zich van noord naar zuid uitstrekken langs de drie "cordilleras", de bergketens die de Noord-Andes omvat.

De regio rond Popayan heeft een rijke koffieproductiegeschiedenis, maar werd pas onlangs een van de meest gewilde koffie verbouwdende regio's ter wereld.

De boeren van Popayan hebben de overstap gemaakt van gewassen die grote hoeveelheden opleveren naar micro-partijen koffie die meer zorg en toewijding vereisen. Deze verandering heeft de boeren in staat gesteld zich te concentreren op het ‘voeden’ van de koffie en de nadruk te leggen op kwaliteit boven kwantiteit.

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

 

 

is toegevoegd aan uw winkelwagen.

Niet op voorraad

Het gewenste aantal voor “” is niet beschikbaar.